Musikskolen

Kvikmarkens Privatskole har sin egen musikskole, der har undervisningstilbud til skolens musikinteresserede elever. Undervisningen varetages af skolens musiklærere og af eksterne, uddannede musiklærere, der kun er ansat i Musikskolen.

Tilmelding til musikskoleaktiviteterne sker i juni – august og undervisningen går i gang i september.

 

Musikalsk Grundkursus (MGK)

På Musikalsk Grundkursus leger børnene musik; de skal synge sange, lave sanglege, danse, spille på instrumenter, lave rytmeøvelser og lytte til musik.

Legen stimulerer børnenes naturlige glæde ved at udtrykke sig musikalsk, lige-som deres individuelle evner, deres musikalske forståelse og deres evner for spontanitet styrkes.

På Musikalsk Grundkursus lærer man at koordinere begge hjernehalvdele! Mu-sikalsk Grundkursus er et sted hvor man, sammen med sine kammerater fra år-gangen, får afprøvet sin interesse for musik, og får leget sammen – på en helt anden måde.

 

Trommer

Synes du trommer er for seje og vil du gerne lære at spille på dem? Så kig her!!

Trommen er nok det ældste in-strument der findes. Alle mennesker kan genkende og forholde sig til trommens lyd, og det er derfor et instrument, der er nemt at komme i gang med.

I trommeundervisningen vil du først og fremmest udforske trommesættets mange muligheder, startende med fokus på lilletrommen, stortrommen og hi-hat. Du vil blive præsenteret for rytmer fra rocken, poppen, funken, jazzen, den latinamerikanske verden m.v.

Ydermere er lilletrommeteknik, trommestik teknik og generel trommesætskoordination- og teknik en del af undervisningen, ofte som et sideløbende spor til de forskellige rytmer der arbejdes med fra gang til gang. Sammenspil med fx. klaver og bas, spille til metronom, spille sammen med et forindspillet lydspor samt lære at læse trommenoder indgår også i undervisnin-gen.

Forløbet bliver tilrettelagt mellem elev og lærer, efter ønske, behov og drømme. Der undervises på alle niveauer, så elever der allerede er øvede er også meget velkomne!

 

Klaver

Når man spiller klaver, så skal man lære at beherske mange ting på samme tid. Pianisten (som klaverspilleren kaldes) spiller både melodi, bas, harmoni og ryt-me. Man kan sige, at pianisten er et helt orkester i sig selv!

I klaverundervisningen vil du komme til at lære at spille melodier og stykker. Du vil også komme til at lære om becifringer, fingersætning, nodelæsning og im-provisation.

Hvis du er nybegynder, så vil du blive overrasket over, hvor hurtigt det går med at lære at spille klaver – der går ikke lang tid før du har lært din første sang. Undervisningen tager hensyn til dit niveau og dine ønsker. Der kan undervises i pop-/rocksange, jazz, klassisk og brugsklaver. Både ved hjælp af noder og uden.

Undervisningen kan foregå på elektriske såvel som akustiske klaverer.

 

 

Guitar

I et orkester er guitaristen den der lægger rytmen, den som bidrager til orke-strets klang, og den som spiller solo. Men når guitaren spilles alene, så spiller guitaristen både melodi, bas, harmoni og rytme. Ligesom klaveret kan guitaren udgøre et helt orkester i sig selv!

I guitarundervisningen vil du lære at spille kendte guitar sange og sange som du kender. For at udvikle dine færdigheder og kundskaber på guitaren, skal du lære om guitarens muligheder, herunder tablaturet, becifringsspil, guitarteknik, riff, improvisation og nodelære.

Der undervises i alt fra rock/pop og jazz til klassisk guitar – undervisningen tager ganske enkelt udgangspunkt i dine færdigheder og dine musikalske ønsker. Du kan få undervisning i el-guitar og akustisk guitar – du bestemmer selv.

Undervisningen henvender sig til alle, begyndere som øvede.

 

 

Sang

Synes du det er skønt at synge, og går du med en sanger maven, som trænger til at komme ud? Så skal du melde dig til sangundervisning!
I sangundervisningen arbejder du med at udvikle din stemme og din sangteknik. Som professionel sanger ved Line alt om hvad det vil sige at bruge sin stemme og det at finde frem til dit eget udtryk. Du vil blive mere sikker i din stemme-brug generelt, mærke velvære i kroppen, når du synger, og du vil blive mere tryg ved at synge foran andre.

I undervisningen er du med til at bestemme hvilke sange du skal synge, det skal være sange, du selv har lyst til at øve, så vi kan arbejde med din teknik, klang og dit udtryk. Det vigtigste er altid, at du går glad hjem fra undervisning, med følelsen af at du har lært noget nyt.

Sangundervisningen henvender sig til både nybegyndere og øvede. Undervisningen foregår i musiklokalet, og det vil derfor være muligt at synge i mikrofon og at lære den rigtige mikrofon teknik.