Mellemtrinnets emneuge 2: De 17 verdensmål

I forbindelse med mellemtrinnets anden emneuge, brugte mellemtrinnet hele uge 5 på at arbejde med to af FN’s 17 verdensmål ”Afskaf fattigdom” og ”Mindre ulighed”.

Eleverne arbejdede med forskellige vinkler på målene, gennem syv forskellige værksteder, i løbet af ugen. På værkstederne blev der på forskellige måder undersøgt, hvordan ulighed og fattigdom kommer til udtryk rundt omkring i verden. Eleverne fik f.eks. mærket ulighed på egen krop i idrætsværkstedet, og i KHD-værkstedet fik de mulighed for at udfolde ulighed i en mere kreativ form.

Udover arbejdet i værkstederne deltog alle mellemtrinsklasser også i et foredrag ved Thomas Ravn-Pedersen, som er direktør for ”Verdens bedste nyheder” – et medie der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål, og som laver konstruktiv journalistik om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer.

Eleverne arbejdede også med hvordan man som ganske almindelig elev på Kvikmarken, kan hjælpe til med at få de to verdensmål realiseret. Derfor blev ugen afsluttet med idéudvikling, hvor eleverne, på en messe, fremviste hvordan de kunne være med til at gøre verden til et bedre sted. På messen blev der også vist den musikvideo, som eleverne havde arbejdet med i musikværkstedet.

IMG_2228
IMG_2232
IMG_2237
IMG_2240
IMG_2242
IMG_2200
IMG_2206
IMG_2217
IMG_2220
IMG_2226